|
|
|
... kelesztesieljarasom szoktam alkalmazni, mert a nagyim 40 percig a ciha alatt szokta anno keleszteni, en meg kicsit felgyorsitom a dolgokat. A mosogatoba jo meleg vizet engedek, a talat beleteszem, a tesztat meghintem enyhen liszttel, majd letakarom es kb 20-25 perc alatt a duplajara kelesztem. Na es itt jön a nagyicsavar:) Amikor szepen megkelt, akkor eröteljesen ketszer visszadag... |
2018-06-11 13:09:08 |
|
|
|
|
|
|
... magára hagyom, hogy felfusson. A lisztet mélyebb tálba szitálom, hozzákeverem a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és szép hólyagosra dagasztom.
Egy tálat olajjal kikenek, beleteszem a tésztát, és azt is megkenem olajjal. Huzatmentes helyre teszem (én hideg sütőbe vagy mikróba szoktam tenni, anélkül, hogy bekapcsolnám). Kelni hagyom, ez kb. 1 óra.
A megkelt tésztát... |
|
2018-04-05 14:33:31 |
|
|
|
|
|
|
... hogy felfusson. A lisztet mélyebb tálba szitálom, hozzákeverem a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a langyos vizet, és szép hólyagosra dagasztom.
Egy tálat olajjal kikenek, beleteszem a tésztát, és azt is megkenem olajjal. Huzatmentes helyre teszem (én hideg sütőbe vagy mikróba szoktam tenni, anélkül, hogy bekapcsolnám). Kelni hagyom, ez kb. 1 óra.
A megkelt tészt... |
2016-08-14 13:48:30 |
|
|
|
|
|
|
... csirke,
1 kg só
1 alma,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A csirkét megtisztítom, átmosom, lecsöpögtetem. A hasába beleteszem a kicsumázott, négyrét vágott almát. Beleszórom a majoránnát, és megsózom, megborsozom. Egy tűzálló tál aljára annyi sót hintek, hogy elfedje az üveget, és ráfektetem a csirkét. A több... |
|
2015-10-22 13:02:52 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt paprika,
só, babérlevél, kömény.
A káposztát ujjnyi szeletekre vágva apróra vágott hagymával,
forró sós vízbe feltéve, puhára főzöm. Ebbe a lébe beleteszem
a fűszereket is. Gondolok itt a babérlevélre, köményre. Sötét
zsemleszínű rántást készítek, ezt összeöntöm a káposztás
lével. Beleöntöm a paradicsom konzer... |
|
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... lesz.
Ezt követően átteszem egy jénai tálba, ráöntöm a zsírt, felöntöm a tejjel - igyekszem olyan tálat választani, amibe éppen belefér a máj, és a tej/zsír keveréke ellepi -, beleteszem a fokhagymát, a szemes borsot, a babérlevelet, a megpucolt, félbevágott vöröshagymát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.
Pirítós kenyérre kenve, aprór... |
2015-06-13 22:38:52 |
|
|
|
|
|
|
... csirkecombokat elkészítés előtt 15-20 perccel besózom. Majd a sütőt 220 fokra előmelegítem. A citromfüvet megmosom, kisebb darabokra tépkedem. Egy jénai tálat kikenek tejföllel, majd beleteszem a combokat. A maradék tejfölbe belekeverem a cirtomfüvet, a combok tetejére kenem, és egy icipicit megsózom így is. Mehet a sütőbe, készülhet a basmati rizs meg a saláta!
[k... |
2015-04-20 23:48:08 |
|
|
|
|
|
|
...
Pácolódik az oldalas
Közben fogok egy fedeles jénai tálat, és a zsírral kikenem. Ha letelt a 15 perc, akkor beleteszem a tálba húsokat, ráborítom az edény tetejét, és előmelegített 200-210 fokos sütőben sütöm, míg a húsok meg nem pirulnak. Közben figyelem, hogy van-e el... |
2015-04-09 22:43:27 |
|
|
|
|
|
|
... és borssal fűszerezem. Hozzáadom a megtisztított és nagyon vékonyka karikákra vágott zöldhagymát, szárával együtt. A sonkát apró kockákra vágom (vagy nagylyukú darálón ledarálom), és beleteszem a hagymás mártásba. A dinnyét meghámozom, kimagozom, és karalábévájóval kis gömböket vájok ki belőle. A mártáshoz adom ezt is, majd lazán átforgatom, és befedve beteszem a hűtőszekrénybe. L... |
2014-11-13 12:49:55 |
|
|
|
|
|
|
... már biztos vagyok benne, úgyhogy legközelebb én is így teszek.
Legközelebb beleteszem a mazsolát :)
Gesztenyés (de nem gesztenyelisztes) kenyér
Természetesen a gesztenyés kenyér sem maradhatott le a listáról. Kétszer készítettem egy héten belül. Talán ... |
2014-10-30 22:51:03 |
|
|
|
|